fredag 17 januari 2014

Marsmallows fondant

Lägger ut receptet på marsmallows fondant,då det är ett billigt och smidigt alternativ att täcka en tårta eller göra blommor och figurer.

Marshmallowsfondant, 


Lagom för att täcka en tårta på ca 24 cm i diameter 
150 gr marshmallows
1,5 msk vatten (eller samma mängd av saft från  bär)
1msk matolja
320-400 gr florsocker
färg
Använd två stora skålar, en av dem måste tåla micro.
Häll marshmallows , vatten (eller hallonsaft) och olja i den microsäkra skålen och florsocker i den andra, börja med 320 gr. Gör en grop i florsockret.
Smält marshmallowsen i micron i en halv minut, ta ut skålen och blanda runt. Om det blir en slät massa så behövs ingen mer värme. Sätt annars in den i micron några sek till.
Blanda runt ordentligt så att det blir en jämn smet, man kan nu blanda i färg om man vill,ta väldigt lite färg åt gången annars finns risken att det blir för stark färg.
Häll marshmallowssmeten i gropen i florsockret och blanda med en slickepott. Det tar ett tag och det  känns ibland som tuggummi. Tillsätt mer florsocker om den är väldigt kletig. Mot slutet kan det vara lättare att använden en hand för att undvika kladd så smörj handenn med lite mat olja och knåda in florsockret för att till slut ta upp ”klumpen” och knåda den lite på en skärbräda. Låt hellre fondanten kännas lite för kletig då det går att knåda i mer vid användantet,får man i för mycket blir den stum och svårhanterlig.
Plasta in fondanten väl och lägg i rumstemperatur minst 2 tim men gärna över natten,väl inplastad fondant håller sig ca 3 veckor.
Om fondanten känns väldigt hård och är svår arbetad kan man köra den någon sek i micron.
När du sen ska använda fondanten var noga med att knåda den riktigt smidig innan man kavlar.
Använd maisena eller potatis mjöl vid utkavlingen och kavla så den är ca2-3 mm tjock.
Lycka till..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar