Här följer receptet på dessa goda och enkla bakverk.
ca 50 småkakor
2 dl Vetemjöl
50 g Margarin
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt
½ dl Strösocker
2 Äggulor
2 tsk Vaniljsocker
50 g Margarin
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt
½ dl Strösocker
2 Äggulor
2 tsk Vaniljsocker
Gör så härFinfördela smöret med mjölet i en skål, tillsätt bakpulver och salt och rör om.
Vispa ordentligt ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt ägg blandning i mjölblandningen och rör ihop till en deg. (Tillsätt mer mjöl om det blir för kladdigt.)Täck degen med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst 1 timmar.
Vispa ordentligt ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt ägg blandning i mjölblandningen och rör ihop till en deg. (Tillsätt mer mjöl om det blir för kladdigt.)Täck degen med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst 1 timmar.
Värm ugnen till 175° och täck en bakplåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en ca 2-3 mm tjock platta. Ta med ett valfritt mått ut små kakor. Lägg dem på plåten och grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar