torsdag 16 januari 2014

Haft ett litet tårt projekt på gång hela dagen,nu är botten  ihop lagd med hallon och blåbärsmousse och får stå och gotta till sig tills imorgon bitti då den ska spacklas och täckas med fondant.
Ett bra recept på tårtbotten är detta

Tårtbotten
Ugnstemperatur 175º
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Gräddas i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
dessutom behövs bakplåtspapper och flytande margarin till formen
Se till att alla ingredienser är rumstempererade,
vispa ägg ock socker i tio min så det blir  vitt och fluffigt
Blanda ihop dom torra ingredienserna noga och sikta ner i ägg blandningen och rör med luftiga tag ihop det till en jämn och fin smet.
Grädda på nedersa falsen i 35-40min öppna inte ugnen dom första 20min.
Lycka till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar